Suvanto®

 

När Suvanto® -tjänsten tas i bruk bedömer våra experter vilka observationsenheter och hur många som behövs i lägenheten. De nästan osynliga observationsenheterna bildar en trådlös kontakt och sänder automatiskt sina observationer samt information om tillståndet till Suvanto®- centralenheten.

Informationen, som observationsenheterna sänder till centralenheten, sammanställs och sänds skyddat till Suvanto®-servrar. P.g.a. Suvanto®-centralenheten är det också möjligt att koppla andra observationsapparater i systemet. Till exempel information av olika distansmätningar kan samlas och förmedlas till vårdpersonalen eller till personens anhöriga via Suvanto®-systemet.

Observationsinformationen, som Suvanto®-servrarna mottar, analyseras och används för att automatiskt skapa en personlig profil för varje användare. Observationsinformationen som fås jämförs konstant med användares profil som tidigare skapats. Behovet av automatiska signaler och påminnelser baserar sig på de regler som man personligen har satt.

Positioneringslösning som baserar sig på en positionerare som följer med. En utomhuspositionering kan startas automatiskt när personen lämnar bostaden och då kan apparaten signalera om att positioneraren lämnats hemma. Positioneraren är avsedd för utomhuspositionering och innehåller en automatisk falldetektor och en dubbelriktad telefonkontakt för nödsituationer.

Alarmcentralen kan vid behov behandla signaler dygnet runt, vilket säkerställer en heltäckande reaktion på de sända signalerna. Om signalens mottagare av någon anledning inte svarar, överförs signalen automatiskt till alarmcentralen. På motsvarande sätt kan signalens förbehandling göras i alarmcentralen, vilket minskar onödiga signaler betydligt.

Suvanto®-tjänstens signaler kan till exempel ställas in så att signalerna kommer till de rätta personerna enligt arbetsskift. Dessutom kan information om signaler överföras till företagets egna kontrollsystem.

Obs: Klicka på de numrerade länkarna för ytterligare information.

Swedish